Mladi protiv zločina iz mržnje

Trajanje

Nagradna igra je završena!

-

Nagrade

  • 3x Mobilni telefon
  • 3x GoPro akciona kamera

Ukupan broj nagrada: 6

Tipovi nagrada tehnika mobilni telefon kamera

Opis

Na konkurs se mogu prijaviti sve osobe uzrasta od 15 do 30 godina, državljani/ke Republike Srbije.

Tema nagradnog konkursa

Cilj konkursa je širenje svesti kod mladih o postojanju zločina iz mržnje u našem društvu, kao i o neophodnosti da se radi na njihovom sprečavanju.

Mehanizam

Za učestvovanje na nagradnom konkursu potrebno je:

  1. Pripremiti fotografiju, ilustraciju ili video zapis sa gore navedenom temom. Video snimak treba da bude u oblicima za YouTube ili TikTok/Reels i ne treba da bude duži od 5 minuta.
  2. Pripremiti Word dokument sa najviše 500 reči koji opisuje rad.
  3. Sastaviti email sa naslovom "ZA KONKURS – ZLOČINI IZ MRŽNJE", navesti lične podatke: ime, prezime, datum rođenja, kontakt telefon, kontakt mejl i mesto boravka. Dodati gore navedene datoteke u email.
    Email poslati na email adresu konkurs@koms.rs.

Sadržaje većeg formata je potrebno otpremiti na Wetransfer, Google Drive ili OneDrive i u emailu dostaviti link za Wetransfer ili za drajv na kome se sadržaj nalazi.

Moguće je dostavljanje isključivo ličnog, autorskog dela. Neophodno je dostavljanje potpisanog formulara za pristanak od strane svih lica koja se pojavljuju na fotografijama/video snimcima.

Na konkursu mogu da učestvuju pojedinci ili timovi koji uključuju dve osobe.

Šta je to zločin iz mržnje?

Zločin iz mržnje predstavlja krivično delo učinjeno iz mržnje zbog stvarnog ili pretpostavljenog određenog ličnog svojstva (npr. zbog pripadnosti rasi i veroispovesti, nacionalne ili etničke pripadnosti, pola, seksualne orijentacije ili rodnog identiteta drugog lica).

Na fotografijama/vizualima/video snimcima, direktno prikazivanje bilo kakvog oblika nasilja ili eksplicitnog sadržaja neće biti uzeto u razmatranje.

Biranje pobednika

Prijavljeni sadržaj oceniće žiri sastavljen od eksperta/kinje iz kreativne industrije i predstavnika/ca KOMS-a i Misije OEBS-a u Srbiji. Žiri će dodeliti nagrade za tri najbolja rada u obe kategorije. Nagrade uključuju pametan telefon i akcionu kameru.

Učešćem na konkursu, autori/ke automatski daju saglasnost da njihov sadržaj može biti javno prikazan.

Projekat "Foto/video konkurs za podizanje svesti o zločinima iz mržnje" sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji.

Sajt igre

koms.rs/2021/08/20/nagradni-konkurs-mladi-protiv-zlocina-iz-mrznje
Gost
0 Komentara
0
Voleli bismo da čujemo tvoje mišljenje, napiši komentar.x
()
x