Naš vojnik, naš heroj

Trajanje

Nagradna igra je završena!

-

Nagrade

 • 6x Prvo mesto - Sedmodnevni boravak u objektima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije namenjenim za odmor i rekreaciju za pobednika i pratioca i za nastavnika razredne odnosno predmetne nastave pobednika sa pratiocem u kategoriji u kojoj je pobednik učestvovao (Tara)
 • 6x Drugo mesto - Sedmodnevni boravak u objektima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije namenjenim za odmor i rekreaciju za pobednika i pratioca i za nastavnika razredne odnosno predmetne nastave pobednika sa pratiocem u kategoriji u kojoj je pobednik učestvovao („Breza“, Vrnjačka Banja)
 • 6x Treće mesto - Knjiga

Po jedan tip nagrade će biti dodeljivan za pobednika u svakoj od tri kategorije, u dve uzrasne grupe.

Ukupan broj nagrada: 18

Tipovi nagrada putovanje knjiga

Opis

Pravo učešća u nagradnom konkursu imaće učenici svih osnovnih škola na teritoriji Republike Srbije, od prvog do osmog razreda.
Na konkursu ne mogu učestvovati deca članova komisije koji će vršiti odabir pobedničkih radova.

Mehanizam

 1. Izradi rad na temu "Žene u Vojsci Srbije. Heroine prošlog, sadašnjeg i budućeg vremena" u jednoj od tri kategorije:
  • srpski jezik (izradom literarnog rada (proza ili poezija) do 2.500 karaktera ili do četiri strofe)
  • likovna kultura (izradom likovnog rada u tehnici po izboru)
  • tehnika i tehnologije (izradom video klipa u trajanju do tri minuta ili makete)
 2. Gotove radove u navedenim kategorijama uz lične podatke (ime, prezime, razred i odeljenje, mesto i naziv škole koju pohađa i kontakt telefon) predavati nastavnicima razredne odnosno predmetne nastave kategorije u kojoj su radili
 3. Nakon izvršene selekcije, a najkasnije do 1. marta 2023. godine odabrati najbolje radove i iste dostaviti Upravi za tradiciju, standard i veterane Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane Republike Srbije, sa naznakom – za nagradni konkurs „Naš vojnik naš heroj“, Nemanjina 15 11000 Beograd ili elektronskim putem na adresu utsv@mod.gov.rs

Krajnji rok za dostavljanje radova nastavnicima je 20. februar 2023. godine.

Radove treba predati nastavnicima uz obaveznu saglasnost roditelja ili drugog zakonskog zastupnika deteta, pisanu u slobodnoj formi, da se podaci dostavljeni prilikom konkurisanja koriste za potrebe realizacije konkursa.

Učesnik može učestvovati na konkursu sa samo jednim radom u kategoriji po sopstvenom izboru.

Izbor dobitnika

Pristigli radovi bodovaće se prema navedenim kategorijama i to u dve uzrasne grupe:

 • radovi učenika od prvog do četvrtog razreda
 • radovi učenika od petog do osmog razreda

Centralna komisija će sa procedurom odabira pobednika završiti najkasnije do 17.4.2023. godine, a u roku od pet dana će nagrađeni učesnici telefonskim putem biti obavešteni o osvajanju nagrada, kao i načinu uručenja istih. Takođe, rezultati konkursa biće objavljeni i na zvaničnim sajtovima priređivača konkursa.

Preuzimanje nagrada

Svečano uručenje nagrada i proglašenje pobednika, čime će i nagradni konkurs zvanično biti završen realizovaće se 21.4.2023. godine, a mesto i vreme u neposrednom dogovoru definisaće priređivači konkursa.

Imajući u vidu da su učesnici nagradnog konkursa maloletna lica, nagrade će primiti uz prisustvo roditelja, odnosno drugog zakonskog zastupnika učenika.

Sajt igre

prosveta.gov.rs/vesti/konkurs-nas-vojnik-nas-heroj
Gost
0 Komentara
0
Voleli bismo da čujemo tvoje mišljenje, napiši komentar.x
()
x