Pratim JA

Nagrade

 • 1x GoPro akciona kamera
 • 1x Samsung Galaxy Smart sat / Fit smart narukvica

Ukupan broj nagrada: 2

Tipovi nagrada tehnika pametni sat kamera

Opis

Za učestvovanje je dovoljno da ste punoletan/a građanin/ka Republike Srbije i da ste se bar jednom u prethodne tri godine susreli sa uslugama opštinske ili gradske uprave.

Mehanizam

 1. Otvorite veb sajt nagradnog konkursa
 2. Izaberite da li je vaše iskustvo bilo pretežno pozitivno ili negativno i popunite anketu
 3. Unesite vaše lične podatke radi kontakta

Potrebno je da na kreativan način dočarate svoje iskustvo sa uslugama ili uopšte radom opštinske ili gradske uprave. Ona podrazumeva sve one usluge koje tražite i dobijate na šalterima svoje opštine ili grada, poput izvoda iz matičnih knjiga rođenih ili knjige državljana, dozvola za privremeno zauzeće javne površine, prava na socijalnu zaštitu. Za potrebe ove kampanje, NISU obuhvaćene posebne javne službe poput prosvete, zdravstva, kulture, kao ni usluge koje pružaju centralni organi Republike Srbije (npr. usluge izdavanja pasoša ili usluge katastra). (Ukoliko primimo takve priloge u okviru kampanje, oni će biti objavljeni u posebnoj sekciji portala („ostale usluge“), ali neće biti razmatrane u okviru ovog konkursa.)

To možete uraditi tako što ćete poslati svoje:

 • Video sadržaje (video klip, npr. iz prostorija lokalne samouprave, snimak Vaše izjave o iskustvu koje želite da podelite, “reportaža”, animacija, video “story/reel” itd..)
 • Vizualne sadržaje (strip, crtež, fotografije…)
 • Pisane sadržaje (opisano iskustvo u formi teksta, eseja…)

Dozvoljeno je i kombinovanje različitih vrsta sadržaja u jednom prilogu, a forma za podnošenje u nastavku omogućava Vam da u okviru jedne prijave zakačite i do deset dokumenata/fajlova.

Selekcija i kriterijumi

Selekciju najboljih priloga koji će biti nagrađeni sprovešće stručni žiri. Selekcija će biti vršena u skladu sa sledećim kriterijumima:

 • Originalnost i inovativnost – Traže se prilozi koji su originalni, drugačiji, koji nisu već viđeni, tipski ili šablonski.
 • Istinitost i autentičnost – Prilozi su autentični, tačni i istiniti, prenose nešto što se zaista desilo i to u dovoljnoj meri potkrepljuju dokazima kroz priloge. Poziv nije namenjen za dela fikcije.
 • Lični momenat – Želimo priloge koji opisuju Vaše iskustvo iz Vaše perspektive – kako ste se Vi osećali kada ste bili u procesu dobijanja usluge o kojoj ostavljate prilog i kako je to na Vas uticalo.
 • Detaljnost – Želimo da podelite sa nama svoje iskustvo do detalja – koji je tip usluge u pitanju, kako je tekao svaki korak u tom procesu, koje ste korake Vi preduzeli, šta se sve desilo, itd.
 • Kombinovanje više medijskih alata – Ovakvo kombinovanje nije obavezno, ali Vas ohrabrujemo da kombinujete video sa pisanom rečju, fotografije, vizuale, audio snimke. Različiti mediji i forme zajedno mogu stvoriti kompletnu celinu.

U izboru će se takođe voditi računa o geografskoj zastupljenosti, kako bi se čula iskustva iz različitih delova Srbije.

Napomena: Stručni žiri zadržava pravo da diskvalifikuje priloge koji su očigledno izmišljeni i ne ukazuju na realno iskustvo, kao i priloge koji sadrže vređanje, nepristojan govor, neproverene optužbe, mržnju i netoleranciju bilo kakve vrste i po bilo kom osnovu. Zadržavamo pravo izbora i uređivanja/skraćivanja priloga koji će biti objavljeni u okviru TV emisije.

Stručni žiri će selektovati pristigle priloge, a po osam najboljih priloga iz obe kategorije (pozitivna i negativna iskustva) će biti podeljeno na društvenim mrežama Centra za evropske politike. Pobednike će odlučiti publika – kreatori/ke po dva priloga iz obe kategorije koji/e osvoje najveći broj lajkova će biti nagrađeni.

Dodela nagrada

Nagrade će biti uručene na javnom događaju koji će biti organizovan u Beogradu početkom 2022. godine. Nagrađenim građanima/građankama organizatori konkursa snosiće sve troškove puta i boravka u Beogradu za potrebe učešća u događaju.

Osim toga, dobićete priliku da:

 • Donosioci odluka dobiju povratnu informaciju direktno od Vas, čime doprinosite rešavanju problema u svojoj lokalnoj zajednici ili promovisanju primera dobre prakse.
 • Ostali građani i građanke takođe čuju vaše iskustvo, putem društvenih mreža i kroz emitovanje specijalne TV emisije posvećene ovoj temi, čime ćete i druge motivisati da se aktiviraju u svojim lokalnim zajednicama.

Za sve dodatne informacije, možete nas kontaktirati na office@cep.org.rs

Sajt igre

www.pratimoreformu.rs/otvoreni-poziv-za-gradjane-i-gradjanke
Gost
0 Komentara
0
Voleli bismo da čujemo tvoje mišljenje, napiši komentar.x
()
x